Aktywny środek zwężający pory Camassia 10 ml
Aktywny środek zwężający pory Camassia 10 ml
Cena regularna
€2,34
Cena promocyjna
€2,34
Cena regularna
-%
Nie można załadować gotowości do odbioru
Sprzedawane i wysyłane przez PLANETA HUERTO
Koszty wysyłki 5,90€. Darmowy od 49,95€

Wszystkie informacje na temat "Aktywny środek zwężający pory Camassia 10 ml"
Składnik zwężający pory Camassia Utrzymanie czystości porów skóry jest ważne dla zachowania jej zdrowego wyglądu. Nadmiar sebum, stres, palenie tytoniu, zanieczyszczenie środowiska – wszystkie te czynniki przyczyniają się do rozszerzania i deformacji porów skóry.Aktywny składnik zwężający pory to w 100% naturalny ekstrakt roślinny zatwierdzony przez COSMOS, naturalny środek zwężający pory, ściągający i przeciwpotowy, którego celem jest zminimalizowanie nadmiernego wydzielania sebum, aby skóra wyglądała na widocznie bardziej gładką i jędrną. Jego działanie ściągające i napinające pory zapewnia uczucie świeżości i nawilżenia, sprawiając, że skóra staje się bardziej elastyczna i miękka.
Wzbogacony o kwas agarowy, naturalny środek ściągający, który eliminuje nadmierne wydzielanie sebum, wygładza, napina i nawilża skórę. Dzięki tym właściwościom stanowi doskonałą naturalną alternatywę pozwalającą zmniejszyć lub wyeliminować stężenie soli glinu w preparatach kosmetycznych, a ponadto jest doskonałym rozwiązaniem do stosowania w antyperspirantach i dezodorantach. INCI: Propanediol, woda, ekstrakt z Fomes officinalis.
Wyciąg z Fomes Officinalis: grzyb pochodzący z lasów iglastych Ameryki Północnej i Europy. Nazywany również Agarikonem ze względu na zawartość kwasu agarowego, był najważniejszym grzybem leczniczym w starożytnej Europie i posiada odwieczne właściwości ściągające, napinające i nawilżające. Natychmiastowy efekt matujący.
Zmniejsza widoczność rozszerzonych porów. Zmniejszenie liczby i wielkości porów w ciągu 15 minut. Natychmiastowe działanie ściągające i napinające. Nawilżające. Naturalny środek przeciwpotowy.
Zastosowanie w kosmetyce składnika zwężającego pory pH: od 3 do 9. Rozpuszczalność: Rozpuszczalny w wodzie. Dozowanie: 2% – 5%.
Zalecenia dotyczące stosowania w recepturze: Emulsja typu W/O: Dodawać na końcowym etapie procesu podczas fazy schładzania <40°C. Emulsja typu O/W: Dodawać na końcowym etapie procesu podczas fazy schładzania <40°C. Hidrożel: Dodawać na końcu procesu przygotowania preparatu w temperaturze pokojowej 20°C. Serum: Dodawać na końcu procesu przygotowania preparatu w temperaturze pokojowej 20°C.
B Balsam/tonik:B Dodawać na końcu procesu formułowania w temperaturze pokojowej 20°C. B Zastosowanie składnika zmniejszającego pory w kosmetykachB Kompatybilny z większością surowców stosowanych w recepturach kosmetycznych.
Hydrożel. Serum. Płyn/tonik. Środki ostrożności dotyczące składnika zmniejszającego pory Przechowywać w temperaturze pokojowej (15–25°C) w oryginalnym opakowaniu, chroniąc przed bezpośrednim działaniem światła. W przypadku otwarcia oryginalnego opakowania przechowywać w lodówce. Więcej informacji o składniku zmniejszającym pory Nr CAS: / Nr EINECS: Propanediol 504-63-2 / 207-997-3
Woda 7732-18-5 / 231-791-2 Wyciąg z Fomes Officinalis 94465-74-4 Opakowanie: butelka z bursztynowego szkła. Zatwierdzony przez COSMOS.